8 februari '19

Huurwoningen in tweede helft van 2018 opnieuw duurder geworden

De gemiddelde prijs van een huurwoning is in de tweede helft van vorig jaar met 2,9 procent toegenomen. De gemiddelde prijs per vierkante meter ging ruim twee keer zo hard omhoog, staat in een marktrapportage van makelaarsvereniging NVM en vastgoedmanagersvereniging VGM.

De huurprijs per vierkante meter, die 5,9 procent hoger lag dan een jaar eerder, steeg onder meer zo sterk doordat er meer kleine woningen en meer nieuwbouwwoningen werden verhuurd. Die woningtypes hebben een hogere prijs per vierkante meter.

De prijsstijging per vierkante meter was verder bij appartementen groter dan bij eengezinswoningen. De gemiddelde eengezinswoning kostte 1.036 euro per maand aan huur. Voor een appartement moet maandelijks gemiddeld 1.058 euro worden betaald.

Sinds 2014 is de gemiddelde huurwoning een stuk kleiner geworden. De gemiddelde omvang nam af van 108 vierkante meter naar 98 vierkante meter.

Noord-Holland is, mede door de krappe huizenmarkt in de regio Amsterdam, koploper. Ook in Zuid-Holland en Utrecht liggen de huurprijzen veel hoger dan in andere provincies. In Friesland zijn huurwoningen gemiddeld het goedkoopst.

Bron: Nu.nl, 07-02-2019

 

Terug naar overzicht