8 oktober '18

Krappe huizenmarkt terug te zien op Open Huizen Dag

De krapte op de huizenmarkt doet zich ook voelen op de Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM. Zaterdag staan iets meer dan dertienduizend woningen open voor het publiek, minder dan de helft van het aantal woningen twee jaar geleden.

De afname is een gevolg van krapte op de huizenmarkt. Huizenprijzen blijven almaar stijgen en er staan steeds minder huizen te koop. Door de schaarste aan woningen en sterk gestegen vraag, hoeven huizenbezitters niet veel moeite te doen om van hun huis af te raken.

Nederlanders die zoeken naar een koophuis, moeten daarentegen steeds meer uit de kast trekken om aan een woning te komen. Zo bieden geïnteresseerden in nieuwbouwprojecten al bij voorbaat boven de vraagprijs, meldde de NVM deze zomer bij de presentatie van haar recentste jaarcijfers.

De explosieve prijsstijgingen van afgelopen tijd doen huizenjagers wellicht de moed in de schoenen zakken. Desondanks noemt de NVM haar Open Huizen Dag een nuttig middel om binnen korte tijd huizen te bezichtigen. De eerste editie dit jaar, in april, trok 85.000 bezoekers en de NVM hoopt deze keer op hetzelfde aantal.
Bron: nu.nl d.d. 6 oktober 2018
Terug naar overzicht