29 mei '17

Huizengekte: ook in Overijssel

Momenteel staan de huizenprijzen volop in de schijnwerpers. De prijzen schieten voor het eerst in maar liefst 15 jaar flink omhoog. De plekken waar de prijzen het meest omhoog gaan zijn steden zoals Enschede, Hengelo en Zwolle.  Niet zo gek, volgens Martin Landkroon, manager Private Banking bij de Rabobank. “Die steden bieden alle faciliteiten en voorzieningen die mensen willen.”

De huizenprijzen hebben volgens Martin Landkroon nog niet het niveau van destijds bereikt, toen de markt oververhit was. Maar volgens jaar bereiken we dat punt wel, ook in Overijssel, zo voorspelt hij. “In de Randstad is er nu al een flink tekort aan koopwoningen, in met name Amsterdam droogt de transactie gewoon op.”

Enschede

In Overijssel zijn de afgelopen periode 40% meer huizen verkocht. Landkroon: “Ook hier doen de steden het erg goed. Zwolle, maar vooral ook Enschede behoort tot de top van Nederland als het gaat om het aantal verkochte huizen. Enschede is booming. Je hebt hier een goed wegennet, prima verbinding met de rest van Nederland, de nabijheid van de Duitse grens en Enschede heeft heel compact binnenstads gebouwd, met mooie stedebouwkundige projecten.”

Tips

Wat als het toch niet lukt met de verkoop van je woning? Landkroon: “Dat overkomt nu nog maar weinig mensen, gelukkig. Bedenk in dat geval dat de koop van een woning vooral een kwestie van beleving is: hoe presenteer je je huis? Een high tea organiseren tijdens huisbezoeken, kunst aan de muur, de geur van appeltaart, gezelligheid creëren; het lijkt zo voor de hand liggend, maar het werkt wél.”

Bron: RTV Oost d.d. 24 mei 2017

Terug naar overzicht