8 februari '18

Huizen in Tubbergen duurst verkocht

In Overijssel was afgelopen jaar Tubbergen de gemeente waar het meest betaald werd voor koopwoningen. In 2016 was dat nog Dalfsen.

In Tubbergen werd gemiddeld bijna 271.000 euro neergeteld voor een koopwoning. Dat is 25.000 euro meer dan in 2016 en 10.000 meer dan de gemiddelde verkoopprijs in Dalfsen.

In alle Overijsselse gemeenten steeg de verkoopprijs van huizen, met enkele procenten tot bijna negentien procent in Ommen. Overigens zegt dat niet veel over de ontwikkeling van de waarde van álle huizen. De verkoopprijs gaat immers alleen over de verkochte woningen. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat in een gemeente afgelopen jaar ongebruikelijk veel villa’s zijn verkocht, waardoor de gemiddelde verkoopprijs fors steeg, maar de gemiddelde woningwaarde niet.

Grote verschillen

Desondanks is de trend duidelijk: de huizenprijzen blijven stijgen. Landelijk steeg de gemiddelde verkoopprijs met 20.000 euro naar 263.000 euro. Met 227.000 euro is Overijssel een middenmoter. In Noord-Holland werden huizen het duurst verkocht: gemiddeld voor 333.000 euro.

Een andere trend: de verschillen tussen regio’s en tussen gemeenten groeien. In bijvoorbeeld Almelo, waar de huizenprijzen toch al relatief laag waren, steeg de verkoopprijs in vergelijking met andere plaatsen weinig. Daardoor nam het verschil met gemeenten met duurdere huizen, toe.

Terug naar overzicht