4 augustus '17

Wierden bij de beste gemeentes van Nederland!

Ook dit jaar weer een eervolle onderscheiding voor de gemeente Wierden. Uit een onderzoek van Weekblad Elzevier, in samenwerking met  Bureau Louter, blijkt dat Wierden een uitstekende mix heeft van wonen, werken, winkelen, onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur, rust en ruimte. Wierden eindigde landelijk als 21e op de ranglijst en is dan meteen ook de best presterende gemeente in de provincie Overijssel.

In totaal 388 gemeentes werden onderzocht door Elsevier. In de top 50 van Nederland is Wierden in goed gezelschap. Laren (Noord-Holland) staat met stip op 1. Rozendaal (Gelderland) werd tweede en op de derde plaats staat Haren in de provincie Groningen.
Wierden dus op plek 21 en de eerstvolgende Overijsselse gemeente is Rijssen-Holten op de 33e plaats (meer plaatsen uit Overijssel vinden we niet in top 50).

Elsevier deed ook onderzoek naar gemeentes met de minste overlast. Tubbergen kwam hier landelijk gezien als beste uit de bus en Wierden scoort ook hier uitstekend met een 2e plaats.  Op 3 staat Littenseradiet (Friesland).

Terug naar overzicht