Uw taxateur

Bij een taxatie is het van belang dat u het juiste inzicht krijgt in de waarde van een woning. Onze taxaties zijn uitvoerig onderbouwd en uitgebreid gedocumenteerd. Een waarde bepalen we dan ook niet zomaar, daarvoor kijken we naar de woning, de omgeving, de markt en de historie. Zo kunnen we objectief en onderbouwd tot een waardeoordeel komen waar je op kunt vertrouwen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarvoor u een taxatie nodig hebt. Om u van dienst te kunnen zijn, zullen we daarom altijd vragen om de reden van een taxatie. Zo weten we welke waarde u nodig heeft en welk type taxatierapport hierbij past.

Bij het afsluiten, verhogen of oversluiten van een hypotheek

In de meeste gevallen zal een bank bij het afsluiten, verhogen of oversluiten van een hypotheek vragen om een recent taxatierapport. Dat kan zijn als u een nieuwe woning koopt, maar bijvoorbeeld ook bij de financiering van de verbouwing van uw bestaande woning. Wij kunnen daarbij helpen.

Bij de verkoop van een woning

Wanneer u uw woning verkoopt, kan het van belang zijn om een onafhankelijke taxatie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld ter onderbouwing of voor het bepalen van een marktconforme prijs.

Bij de aankoop van een woning

Wij kunnen u helpen bij de aankoopbeslissing van een nieuwe woning door vooraf een taxatie uit te voeren. Dit taxatierapport is handig bij de onderhandelingen en kan ook worden gebruikt voor de financiering, eventueel aangevuld met de waarden na verbouwing.

Echtscheiding of overlijden

Ook bij minder prettige omstandigheden als een echtscheiding of overlijden kunt u deskundige hulp meestal goed gebruiken. Vaak zal voor de vermogensbepaling vanuit de notaris, belastingdienst of financieel adviseur om een taxatie van het onroerend goed worden gevraagd. Wij kunnen u daarbij op discreet en deskundig gebied van dienst zijn.

Onze Register Taxateurs zijn be√ędigd NVM-lid en ze weten wat er van hen gevraagd wordt bij het maken van een taxatierapport. De taxatierapporten voldoen altijd aan de eisen en worden geaccepteerd door alle erkende hypotheekverstrekkers en banken.

Voor het aanvragen van een taxatie of vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het is goed om te weten dat onze taxaties voor het verkrijgen van een hypotheek fiscaal aftrekbaar zijn!