12 januari '21

Flinke prijsstijging huizen voorzien met animo kopers

Wie een eigen huis wil kopen krijgt het dit jaar waarschijnlijk nóg lastiger dan afgelopen jaar. De prijzen kunnen nieuwe records breken omdat opvallend meer kopers menen toe kunnen slaan op de woningmarkt. De eerste economen voorzien voor 2021 daarom nu een flinke prijsstijging.

Drie maanden geleden gooide ABN Amro als eerste grote hypotheekverstrekker van het land de eerder verwachte prijsdaling van koopwoningen in 2021 nog in de prullenbak. Maar inmiddels maakt de toen bijgestelde verwachting van een stabilisatie van de prijzen nu plaats voor een stijging. Met 5 % stijgen de prijzen dit jaar minder hard dan in 2020, maar volgens woningmarkteconoom Philip Bokeloh van ABN Amro “nog altijd fors”. Ook Rabobank rekent op een prijsstijging van 5%.

BronL 12 januari 2021, De Telegraaf

Terug naar overzicht