7 oktober '20

Geen daling huizenprijzen verwacht door coronacrisis

AMSTERDAM – Hoewel de economie forse klappen oploopt door de coronapandemie, denken de meeste Nederlanders niet dat huizen in de grote steden goedkoper zullen worden. Ruim driekwart ziet een koopwoning nog als een goede investering.

Dat blijkt uit onderzoek dat SNS Bank onder ruim duizend Nederlanders heeft laten uitvoeren.

Recessie

Toch zijn we ook weer niet zo optimistisch. Drie op de vier respondenten denken niet dat de lonen in de komende twee jaar veel zullen stijgen. Maar liefst 70% denkt dat de werkloosheid flink zal toenemen en 60% verwacht dat we binnenkort in een recessie terechtkomen.

In de afgelopen zeven jaar zijn we niet anders gewend dan dat huizenprijzen explosief stijgen. Nu het tij lijkt te keren, zien we dat veel Nederlanders vragen hebben over hoe zij met een mogelijke daling moeten omgaan”, vertelt hypotheekexpert Robert Vink van SNS.

Goede investering

Een huis kopen blijft ondanks een eventuele prijsdaling populair. Liefst 60% geeft aan dat een eigen huis hebben belangrijk voor hem of haar is, 76% noemt het ook een goede investering.

Van de respondenten zonder koopwoning heeft 42% het gevoel de boot gemist te hebben, omdat de prijzen de afgelopen tijd zo hard zijn gestegen.

Bron: De Telegraaf d.d. 07-10-2020

Terug naar overzicht