1 april '20

Sterke stijging van hypotheekaanvragen en -oversluitingen in maart

In maart nam het aantal hypotheekaanvragen met bijna een derde toe vergeleken met februari, ondanks de coronacrisis. Dat meldt De Hypotheker woensdag. Volgens de bemiddelaar komt dit mede doordat er voor het eerst in lange tijd weer een rentestijging aan zit te komen, waardoor dit een goed moment is om over te sluiten.

Het dieptepunt qua rente lijkt namelijk te zijn bereikt, waardoor mensen geneigd zijn juist nu nog snel gebruik te maken van die lage rente. Hoelang dat effect voortduurt, is niet duidelijk. De eerste rentestijgingen zijn inmiddels al wel een feit, met als uitschieter een stijging van 0,3 procentpunt.

Overigens komt een groot deel van de hypotheekaanvragen ook van aanvragen bij de koop van een nieuwe woning. Hier was de stijging ruim een kwart in vergelijking met februari.

De Hypotheker ziet dat de coronacrisis vooralsnog weinig impact lijkt te hebben op de hypotheekmarkt. “Ondanks de grote onzekerheid zijn zowel oversluiters als huizenkopers nog steeds actief op de huizenmarkt”, aldus commercieel directeur Menno Luiten.

Bron: Nu.nl, 1 april 2020

Terug naar overzicht