3 juli '19

Wierden op nr. 11 in top 50 beste gemeenten van Nederland

‘Beste gemeenten’ is het jaarlijkse onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter naar al het goede en minder goede dat 9.496 buurten, 355 gemeenten, 50 regio’s en 28 steden bieden. De resultaten staan in Elsevier Weekblad.

Kwaliteiten en verbeterpunten

‘Beste gemeenten’ is het enige onderzoek naar de kwaliteit en aantrekkelijkheid van alle woonomgevingen. De resultaten zijn nuttig voor huizenzoekers en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de kwaliteiten en verbeterpunten van zijn of haar eigen gemeente.

De gemeenten en regio’s van Nederland zijn door de onderzoekers van Bureau Louter uit Delft op 97 punten vergeleken. Denk aan de nabijheid en verscheidenheid aan scholen, winkels en horeca, natuur, mooie gebouwen en ook aan sociale aspecten als betrokken buurtbewoners en weinig overlast. Om vast te stellen wat de ideale woonplek van de gemiddelde Nederlander is, zijn feitelijke gegevens over gemeenten, buurten, steden en regio’s gewikt en gewogen op basis van resultaten van een grootschalige enquête.

Nummer 11!

Wierden staat op nummer 11 in de top-50 beste gemeenten in Nederland!  Niet voor niets worden we dan ook benoemd in Elsevier Weekblad: ‘Waar is het goed wonen?’.

En dat is niet het enige. Ook staat Wierden op plek nummer 8 van Nederland waar de woongelegenheid van jonge gezinnen centraal staat. De koopkans voor hen is maar liefst 57 tot 67%.

Wierden komt dus goed uit de bus. En dat is natuurlijk niet zomaar! Zou jij ook in Wierden willen wonen of zoek je een andere woning in Wierden? Een vrijblijvend gesprek met ons kantoor kan geen kwaad.

Bron: Elsevier Weekblad, 27 juni 2019

 

Terug naar overzicht