8 mei '19

ABN: Vier op de tien verwachten minstens halve ton winst bij verkoop huis

Acht op de tien Nederlandse huiseigenaren denken winst te maken als zij op dit moment hun woning zouden verkopen, meldt ABN AMRO dinsdag op basis van een onderzoek onder 1.250 mensen met een eigen woning. Vier op de tien verwachten minstens een halve ton op te strijken.

Slechts één op de tien verwacht geen winst te kunnen maken op de verkoop en 10 procent kan geen inschatting maken.

Huiseigenaren in het middensegment verwachten de meeste winst. Zo denken meer dan twee op de tien bezitters van woningen die voor een bedrag van tussen de 200.000 en 400.000 euro zijn aangeschaft, een winst van tussen de 50.000 en 100.000 euro. Nog eens 20 procent verwacht meer dan een ton winst binnen te halen.

Vooral in de drie grootste steden en de gemeenten daaromheen verwachten mensen flinke winsten te maken. In de provincies in het noorden en oosten van het land worden relatief de laagste winsten verwacht.

De winst die huiseigenaren verwachten, is volgens ABN AMRO een goede indicatie voor de overwaarde. Bijna 80 procent van de huiseigenaren denkt gemiddeld 128.000 euro overwaarde te hebben.

De overwaarde is voor de meeste mensen toegenomen door de flink gestegen huizenprijzen. Ook aflossingen op de hypotheek en verbouwingen dragen bij aan de stijging.

 

Bron: Nu.nl, 7 mei 2019

Terug naar overzicht