24 april '19

Doret Tigchelaar voorgedragen als nieuwe burgemeester Wierden

Doret Tigchelaar (VVD) wordt de nieuwe burgemeester van Wierden. De gemeenteraad heeft de 58-jarige Tigchelaar vanavond tijdens een raadsvergadering voorgedragen. Tigchelaar was tussen 2014 en 2018 wethouder in haar woonplaats Hattem. Nu is ze mede-eigenaar van een organisatiebureau.

“Doret Tigchelaar heeft zich doen kennen als een warme, innemende maar ook krachtige persoonlijkheid. Ze heeft daarbij een open en hartelijke houding”, laat de gemeente weten.

“De gemeente Wierden is gewend aan een burgemeester die echt het boegbeeld is, een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Doret Tigchelaar zal daaraan voldoen. Ook heeft ze een goed netwerk waarbij de verwachting gerechtvaardigd lijkt dat ze in staat zal zijn de gemeente Wierden ‘op de kaart’ te zetten.”

De benoeming is nog niet helemaal definitief. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet eerst groen licht krijgen van de Ministerraad. Daarna maakt de Koning de benoeming definitief. De gemeenteraad hoopt dat Tigchelaar op 17 juni van dit jaar aan het werk kan.

Bron: RTV Oost, 23 april 2019

Terug naar overzicht