1 april '19

Knot: ‘Er moeten simpelweg meer woningen gebouwd worden’

Er moeten meer woningen worden gebouwd, zegt Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag. Huizenprijzen fluctueren in Nederland sterker dan in omringende landen en het woningaanbod is niet flexibel.

Een beter woningaanbod moet ervoor zorgen dat de economie en de samenleving schok- en toekomstbestendiger wordt, aldus Knot.
Vergeleken met omringende landen heeft de Nederlandse economie wel een volatiel karakter, zegt hij, met hoge pieken maar ook diepe dalen als gevolg. Dit leidt tot hoge aanpassingskosten

“Er moet simpelweg meer worden gebouwd”, concludeert de DNB-president bij de presentatie van het jaarverslag van de centrale bank.

Vooral in middenhuur te weinig woningen

Vooral in het middenhuursegment zijn te weinig woningen. “Daarbij zou het helpen om de fiscale voordelen voor de eigen woning verder uit te faseren”, aldus Knot.

Knot herhaalt zijn boodschap dat de jaren van uitbundige economische groei zoals in 2017 en 2018 voorbij lijken te zijn. “Het groeitempo vlakt af naar een tempo dat past bij een economie die in een rijpere fase van de conjunctuur bevindt.”

Bron: NU.nl, 28 maart 2019

 

Terug naar overzicht