12 januari '18

Woningprijzen in Overijssel stijgen, maar niet in regio’s Almelo en Hardenberg

De woningprijzen in Overijssel zijn in het laatste kwartaal in een groot deel van Overijssel gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging Van Makelaars. Alleen in de regio’s Hardenberg en Almelo daalden de prijzen.

In Hardenber was er met een minnetje van 0,1 procent sprake van een zeer lichte daling. In Almelo was die daling wat groter: de huizenprijzen gingen daar 1,4 procent naar beneden.

In de regio Enschede/Hengelo stegen de prijzen met 6,6 procent. Die regio blijft echter achter met de regio’s Raalte, Zwolle en de Kop van Overijssel. In de Kop stegen de prijzen met zeven procent, Raalte met 7,3 procent en de regio Zwolle spant de kroon met een stijging van 7,7 procent.

Volgens de NVM heeft de huizenkoper steeds minder te kiezen. NVM spreekt in het rapport horend bij deze cijfers over een ‘steeds krapper wordende woningmarkt’.

“Vooral in het goedkopere segment droogt het woningaanbod op”,  schrijft de makelaarsvereniging. Woningzoekers zouden koopschuw zijn geworden door het slinkende aanbod, de gestegen prijzen en het overbieden in veel populaire grootstedelijke regio’s.

Bron: Rtvoost.nl 11-01-2018

Terug naar overzicht